Wednesday 10 July 2024

Cora Reilly: Gyűlölet (A maffia végzete 3.)

Számomra túlzás nélkül a Maffia végzete sorozat legjobban várt kötete volt. Matteo és Gianna kapcsolatában rengeteg dráma feszült már az előző könyvekben is, ezért alig vártam, hogy ez a vihar igazi égzengéssé nőjön.

Szeretem az olasz temperamentumot, de eddig ebben a sorozatban az olasz-amerikai maffiacsaládok inkább a hűvös intelligenciájukkal nyűgöztek le, mint a szenvedélyeségükkel.

Ebben a történetben ez egy kicsit fordítva volt.

Gianna az Outfit (Chicagói olasz maffia) egyik alvezérének második lánya, és mint ilyen értékes cserealap a Családon belül és kívül is. Sorsát nem a saját döntései, hanem az apja érdekei határozzák meg. Amikor felhívja magára a New Yorki capo öccsének figyelmét, az egész élete egy pillanat alatt megváltozik, és egyenes úttal egy kényszerházassághoz vezet. Gianna azonban képtelen beletörődni ebbe, egészen addig ellenkezik a család hagyományaival, amíg magára haragítja az egész Outfitet. Az, hogy Matteo ebben a helyzetben meddig tud és akar elmenni a menyasszonyáért, nemcsak a férfi kitartásán múlik, hanem a Cosa Nostra hagyományain, és kettejük állandó párharcán is.

A regény ezúttal is a bűnszövetkezet belső ügyeibe enged bepillantást, de egészen más oldalról, mint eddig. A család külső, főként az orosz Bratva elleni harcával szemben itt a belső árulás kerül középpontba. Talán ez a történet mutatja meg leginkább a nők helyzetét, és azt, hogy a 21. században is mennyire eszköz és tárgy lehet egy lány, akkor is, ha magasabb társadalmi rétegből származik.

Giannát kevésbé szerettem, bár értékeltem, hogy eléggé árnyalt, és egyáltalán nem pozitív. Az eddigi feleségekhez képest ő a leginkább szélsőséges jellem. Matteo épp az ellenkezője. Annyi türelemmel bír, amit általában sem a karaktere sem a pozíciója nem indokol. Bár van benne egy kettősség, mégis minden erőszakosság ellenére ebben a történetben ő a hős. Vicces, karakán kitartó és kedves.

Kettejük közt szinte azonnal működött a kémia, azonban az érzelmek nehezen alakultak ki. Izgalmas volt, hogy most először nem a nő adta fel, nem ő esett el először, és nem ő volt az áldozat.

A cselekmény mozgalmas, sokkal fordulatosabb, mint eddig bármikor, és talán kevéssé kiszámítható is, bár a zsánerből adódik azért a boldog befejezés.

A történetben felbukkantak a korábbi szereplők, és már megjelent a következő rész párosa is. Ezek után alig várom a folytatást.

A regényt köszönöm a Álomgyár Kiadó-nak.
Adatok:

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2024.
Oldalszám: 336 oldal
Fordította: Medgyesi Csilla

Fülszöveg:

„Tüzes ​kémia.” – Everywhere and Nowhere
Ellenségből szeretők.
Gianna Scuderi kénytelen végignézni, ahogy nővérét egy elrendezett házasságba kényszerítik. Megfogadja magának, ő sosem jut erre a sorsra.
Abban a pillanatban, amikor Matteo – A penge – Vitiello meglátja Giannát a fivére esküvőjén, meg akarja szerezni magának. A lány apja beleegyezik a frigybe, de a fiatalabb Scuderi nővérnek esze ágában sincs szerelem nélkül megházasodni. Ezért néhány hónappal az esküvő előtt megszökik, és új életet kezd Európában, távol a maffiától. Ám az egyik legjobb embervadász és bérgyilkos a nyomában van, aki nem más, mint A penge.
Amikor elkapják Giannát, nemcsak a szabadsága kerül veszélybe…
Hazaviszik, és házasságba kényszerítik Matteóval. Az ifjú feleség elhatározza, hogy pokollá teszi férje életét. A férfi azonban mestere az elmejátékoknak, és a hatalomért folytatott harcuk hamarosan gyűlölettől fűtött szenvedélyes éjszakákba torkollik.

Cora Reilly, a USA Today bestsellerszerzőjének erotikával megfűszerezett, izgalmas regénye megannyi kéjjel teli pillanatot ígér.
„Temperamentumos hősnő.” – Confessions of a Pinay Bookaholic.

A könyv megvásárolható ezen a linken: Álomgyár webáruház

Monday 8 July 2024

Cora Reilly: Kötelék (A maffia végzete 2.)

Aria és Luca a Maffia Végzete sorozat 1. részében adtak egy nagyon jó sorozatfelütést, de azt hittem Dante le fogja ültetni. A jégember nekem nem volt túl szimpatikus az előző részben sem, ráadásul Matteo és Gianna jobban is érdekelt, de meg akartam tartani azolvasásban az időbeni sorrendet.

Végül egyáltalán nem bántam meg sőt. Az utolsó oldalakon már úgy éreztem, hogy ez a rész erősebb volt, mint az első. Főként Valentina miatt.

A Kötelék ízig-vérig maffiaregény. Nem rózsaszín, nem színezi cukormázasra ezt az amúgy kemény és véres világot. Sőt Dante-t sem igazán tűnteti fel jobb színben, mint amilyen. Pont ez az érdekessége és a plusz benne. Izgalmas volt a réseken kicsit bepillantani az olasz családok rendjébe, és a nemzetközi bűnszervezetek hierarchiájába. Dante tökéletes erre, hiszen a Chicago capójaként az egyik legismertebb szervezet vezetője. Szerencsejátékok, szexkereskedelem, fegyverek, pénzmosás, és rengeteg halál. Alapvetően engem taszít a rendszer életellenessége, ugyanakkor tetszett, hogy a szerző nem szépített.

Valentina egy jelentős maffiacsalád lánya, özvegyként él, röviddel a férje halála után, amikor az apja hozzáadja a chicagói-olasz családfőhöz, aki maga is özvegyember. Mindketten működő házassággal és emlékekkel a hátuk mögött vágnak bele valamibe, amit a kötelességen és a hagyományokon túl némi vágy ugyan összetart, de időről időre nagyobbnak tűnik a szakadék, mint a kezdetkor.

Alapvetően a cselekmény elsőre ennyi is lett. Dante és Valentina benne ragadtak egy kapcsolatban, amit egyikük sem akart igazán, de változtatni sem lehetett a szabályokon.

Az, hogy a történet mégis halad előre Valentinának köszönhető. Az első oldalakon még csak egy szép bábúnak látszott, de mint kiderült ő a történet motorja. Vasakaratú, konok, és mégis érzelmes, egy határozott mai nő, aki nem fél a világ egyik leghatalmasabb zsarnokától. Persze ez csak az elmélet, mert Dante bár elég kemény, azért nem egy szadista, mégis sokkal nehezebb eset volt, mint a New-Yorki konkurense: Luca. A kötetben egyébként mindannyian visszatérő vendégek, sőt egy picit tovább is szövődik az élettörténetük.

Valentina sokat enged, de valahogy úgy, hogy közben megmarad a tartása, behódol, de egyszerre hódító is. Megtartja a hagyományokat, de közben meg is újít egyet-kettőt. Engedelmes, mégis elég szilaj ahhoz, hogy kihívás maradjon. Mellette nekem Dante sokkal egyszerűbb karakter. Persze titokzatos, szexi, gazdag és jégszívű, halálos kombó, de mégsem annyira összetett, mint a felesége.

Tetszett a háttérvilág felépítése, hitelesnek is tűnt a modern amerikai pokol. Maga a maga a cselekmény is összetett és érdekes, de a női főhős volt most az, aki behúzta az abszolút 5 csillagot. Köszönöm szépen a kötetet az ÁlomgyárK iadónak.

Adatok:

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2024.
Oldalszám: 320 oldal
Fordította: Medgyesi Csilla

Fülszöveg:

„Ha ​szereted a maffiatörténeteket, akkor ragadd kézbe ezt a sorozatot!” – Totally Booked
„Imádtam, érzelmek sorát váltotta ki belőlem.” – Truly Legendary
Két özvegy, egy új szerelem
Dante Cavallaro felesége négy éve halt meg, de emléke még mindig szívében él. Azonban a chicagói maffia történetének legfiatalabb vezetőjeként nem tűnhet gyengének, ezért kötelességének érzi, hogy újraházasodjon.
Valentinát választják ki neki. Ő is elvesztette a házastársát, de az ő frigye mindig is csak látszat volt. Elhunyt hitvese titkainak súlya a mai napig nyomja a vállát, de meg kell védenie halott férje becsületét és saját magát is.
Dantéval való esküvője miatt a hazugságok várát összeomlás fenyegeti… Csakhogy a férfi tudomást sem vesz róla, ezért félelme és zavarodottsága hamarosan dühvé válik.
A nő belefáradt abba, hogy semmibe veszik. Elhatározza, hogy elnyeri a maffiavezér figyelmét és vágyát, még akkor is, ha szívét nem tudja megszerezni, hiszen az örökké néhai kedveséért dobog. Vagy mégsem?
A USA Today bestsellerszerző Cora Reilly regényében összetört lelkek forrnak egybe a vágy és szenvedély tüzében.
„Valentina és Dante az egyik kedvenc párom a sorozatban.” – The Literary Rebel
„Egy erős női főszereplő és egy dögös alfahím.” – Everywhere & Nowhere

A könyv megvásárolható ezen a linken: Álomgyár webáruház