Wednesday 10 July 2024

Cora Reilly: Gyűlölet (A maffia végzete 3.)

Számomra túlzás nélkül a Maffia végzete sorozat legjobban várt kötete volt. Matteo és Gianna kapcsolatában rengeteg dráma feszült már az előző könyvekben is, ezért alig vártam, hogy ez a vihar igazi égzengéssé nőjön.

Szeretem az olasz temperamentumot, de eddig ebben a sorozatban az olasz-amerikai maffiacsaládok inkább a hűvös intelligenciájukkal nyűgöztek le, mint a szenvedélyeségükkel.

Ebben a történetben ez egy kicsit fordítva volt.

Gianna az Outfit (Chicagói olasz maffia) egyik alvezérének második lánya, és mint ilyen értékes cserealap a Családon belül és kívül is. Sorsát nem a saját döntései, hanem az apja érdekei határozzák meg. Amikor felhívja magára a New Yorki capo öccsének figyelmét, az egész élete egy pillanat alatt megváltozik, és egyenes úttal egy kényszerházassághoz vezet. Gianna azonban képtelen beletörődni ebbe, egészen addig ellenkezik a család hagyományaival, amíg magára haragítja az egész Outfitet. Az, hogy Matteo ebben a helyzetben meddig tud és akar elmenni a menyasszonyáért, nemcsak a férfi kitartásán múlik, hanem a Cosa Nostra hagyományain, és kettejük állandó párharcán is.

A regény ezúttal is a bűnszövetkezet belső ügyeibe enged bepillantást, de egészen más oldalról, mint eddig. A család külső, főként az orosz Bratva elleni harcával szemben itt a belső árulás kerül középpontba. Talán ez a történet mutatja meg leginkább a nők helyzetét, és azt, hogy a 21. században is mennyire eszköz és tárgy lehet egy lány, akkor is, ha magasabb társadalmi rétegből származik.

Giannát kevésbé szerettem, bár értékeltem, hogy eléggé árnyalt, és egyáltalán nem pozitív. Az eddigi feleségekhez képest ő a leginkább szélsőséges jellem. Matteo épp az ellenkezője. Annyi türelemmel bír, amit általában sem a karaktere sem a pozíciója nem indokol. Bár van benne egy kettősség, mégis minden erőszakosság ellenére ebben a történetben ő a hős. Vicces, karakán kitartó és kedves.

Kettejük közt szinte azonnal működött a kémia, azonban az érzelmek nehezen alakultak ki. Izgalmas volt, hogy most először nem a nő adta fel, nem ő esett el először, és nem ő volt az áldozat.

A cselekmény mozgalmas, sokkal fordulatosabb, mint eddig bármikor, és talán kevéssé kiszámítható is, bár a zsánerből adódik azért a boldog befejezés.

A történetben felbukkantak a korábbi szereplők, és már megjelent a következő rész párosa is. Ezek után alig várom a folytatást.

A regényt köszönöm a Álomgyár Kiadó-nak.
Adatok:

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2024.
Oldalszám: 336 oldal
Fordította: Medgyesi Csilla

Fülszöveg:

„Tüzes ​kémia.” – Everywhere and Nowhere
Ellenségből szeretők.
Gianna Scuderi kénytelen végignézni, ahogy nővérét egy elrendezett házasságba kényszerítik. Megfogadja magának, ő sosem jut erre a sorsra.
Abban a pillanatban, amikor Matteo – A penge – Vitiello meglátja Giannát a fivére esküvőjén, meg akarja szerezni magának. A lány apja beleegyezik a frigybe, de a fiatalabb Scuderi nővérnek esze ágában sincs szerelem nélkül megházasodni. Ezért néhány hónappal az esküvő előtt megszökik, és új életet kezd Európában, távol a maffiától. Ám az egyik legjobb embervadász és bérgyilkos a nyomában van, aki nem más, mint A penge.
Amikor elkapják Giannát, nemcsak a szabadsága kerül veszélybe…
Hazaviszik, és házasságba kényszerítik Matteóval. Az ifjú feleség elhatározza, hogy pokollá teszi férje életét. A férfi azonban mestere az elmejátékoknak, és a hatalomért folytatott harcuk hamarosan gyűlölettől fűtött szenvedélyes éjszakákba torkollik.

Cora Reilly, a USA Today bestsellerszerzőjének erotikával megfűszerezett, izgalmas regénye megannyi kéjjel teli pillanatot ígér.
„Temperamentumos hősnő.” – Confessions of a Pinay Bookaholic.

A könyv megvásárolható ezen a linken: Álomgyár webáruház

No comments:

Post a Comment