Wednesday 20 March 2019

Kelly Oram: Cinder ​és Ella

Nagyon szeretem a LOL sorozatot, de  ezt a kötet sokáig kerülgettem. Megmondom őszintén a címe tartott vissza. A Hamupipőkét már annyian forgatták ki, hogy nem volt kedvem egy újabb átdolgozáshoz. És bár valóban van némi áthallás, azért a történet maga, mégsem teljesen a mese.

Pozitívan csalódtam. 

Persze habos-babos valószínűtlen cukorhab a történet ahol egy híres filszínész beleszeret a nép egyszerű leányába, de azért van mondanivalója. 

Ella egy pozitív karakter, de van hibája, nem csak tulajdonságbeli, hanem testi is, Cinder kissé tökéletesebb, amolyan minden lány álma hős lovag, viszont a történetük nem mindennapi és nem is pont rózsaszín. Megvívják a maguk harcait, vannak konfliktusaik, támogatóik, és ellenlábasaik, épp ezért maga a történet is élő. 

Főként az önértékelési problémákkal küzdőknek érdemes olvasni, meg persze azoknak akik szeretik a románcokat.

Fülszöveg:

Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja vesztette el édesanyját egy balesetben, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie. Mesés…
Egyvalaki tartja benne a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. Ella annyit tud, hogy a srác vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Á, egyáltalán nem az esete…) Fogalma sincs, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc fantasyregényükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képes a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?

Megjelenési adatok:

Adatok:
Kiadó: Móra Kiadó
Oldalak száma: 400
Kiadás éve: 2017
Fordító: Vándor Judit

Sorozat: LOL; folytatása: Örökkön- örökké

Szerző:
Kelly Oram Arizonában, Phoenix környékén él férjével és négy gyermekükkel.

Tizenöt évesen fejezte be első könyvét, egy rajongói regényt kedvenc együtteséről, a Backstreet Boysról (ami miatt a családja a mai napig halálra cikizi). Imád olvasni, sokat beszélni, és kanálszámra habzsolni a cukormázat...

Forrás:https://mora.hu/alkoto/oram-kelly
honlap: https://kellyoram.com/

Molyos értékelésem


No comments:

Post a Comment