Monday 15 March 2021

Vic James Tarnished ​City – Sötét város (Sötét képességek 2.)

Nagyon lassan haladtam az olvasással. Többször le kellett tennem, mert bármilyen érdekes is volt a történet, idő kellett a feldolgozásra. Több dolog miatt is kifejezetten érdekes a könyv.1. Valamiféle real-fantasy, nem rugaszkodik el túlságosan a mai viszonyoktól, csak megmutatja mi lenne ha… Valós helyszínek, valós történelmi alapok (pl. Napóleoni háborúk), de eltérő történelmi evolúció, ami miatt hátborzongatóan valóssá válik a cselekmény. Elvonatkoztatva a mágiától, ha az emberi különbözőségek kiélesednek könnyen olyanná válhat a világ mint ebben a regényben, és ez borzasztó.
2. A regény cselekménye nem volt kiugró, jellemző rá a második kötetek ellaposodása, de maga a történet, a szereplők jellemábrázolása időnként levitt az emberi aljasság legmélyére.
3. Kifejezetten antiromantikus a könyv. Aki megszokta a Vörös Pöttyösök romantikáját, és ebben is azt keresi csalódni fog.
Ezek ellenére is azt kell mondjam, az egyik legjobb fantasy amit olvastam. Vic James alaposan megtéveszti az olvasóit, a szereplők megítélése szinte folyamatosan változik, rengeteg titok lapul a történetben, képtelenség kiszámítani mi lesz a vége. Nagyon várom a harmadik részt.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2020.
Oldalszám: 408.
Fordító: Szabó Krisztina

Fülszöveg:
Egy korrupt város.
Tele sötét hatalomvággyal.
Luke fogságba került, elítélték egy gyilkosságért, amit nem ő követett el. Abi szökevénnyé vált, kétségbeesetten próbálja kiszabadítani az öccsét, mielőtt a mágia megtöri. Azonban ahogy a Jardine család egyre szorosabban fogja a forrongó Nagy-Britanniát, a testvérpár olyasmivel kénytelen szembenézni, ami túlmutat a személyes küzdelmükön.

Új szövetségek és régi viszályok formálják újjá a nemzetet, aminek következtében Abi és Luke mindent – és mindenkit – megkérdőjelez, amit eddig biztosnak hitt. Silyen Jardine mindeközben egy régi kor elfeledett Tehetségére áhítozik, és közeleg az ország legsötétebb időszaka. A szabadságnak és a tudásnak súlyos ára van. A kérdés csak az, ki fizeti majd meg.
Kit választasz, ha mindenkit nem menthetsz meg?

Szerző:

Vic a londoni Notting Hill-ben él, de élete inkább akció-kaland, mintsem rom-com.
Történelmet és angolt tanult az oxfordi Merton Főiskolán, ahol Tolkien egykor professzor volt. Rómába doktorált a Vatikáni Titkos Levéltárban (ezek nem hasonlítanak a Da Vinci-kódhoz), majd öt évet töltött Tokióban, ahol japánul tanult és újságíróként dolgozott. Most teljes munkaidőben ír.
Vic búvárkodott a Húsvét-szigeten, az Everest Base Camp-ben táborozott, az egyik utolsó postai hajóval St Helena felé utazott, Rio de Janeirón átsiklott-csúszott, és Európából Ázsiába átúszta a Hellespontot. De amit a legjobban szeret: délig ágyban feküdni egy jó könyvvel és a kedvenc kekszével.
(Forrás: https://www.amazon.com/Vic-James/e/B01ECZEG6W/ref=dp_byline_cont_pop_ebooks_1)


No comments:

Post a Comment