Thursday 15 March 2012

Alex Flinn: Beastly

A "Szépség és a szörnyeteg" című klasszikus, modern, fiatalos hangvételű átdolgozása, időnként a közbeszúrt chatbeszélgetésekkel talán túl fiatalos is. Persze az már csak amolyan művészieskedő szájhúzogatás, mert a regénnyel semmi baj nincs. Fiataloknak szól, kellően laza hangvételű, olvasmányos, az meg, hogy a romantikus lelkek örök történetét veszi alapul, az író kreativitását dicséri. Amikor az ingerküszöbünk a számtalan, hasonló témájú, jó könyv között az egekbe emelkedik, jó, ha van még valami ami át tud rajt esni. A Szörnyszívű" ilyen. Nem több és nem kevesebb a cím és a tartalomleírás ígéreténél. Egy kedves klasszikus, ötletes átdolgozása. A főszereplő, minden gimis legfelsőbb vezetője, a nárcisztikus, gonosz(kodó), menősrác megsért egy boszit, aki cserébe szörnyetegbűbájt bocsát rá, melyet csak az igaz szerelem törhet meg. Külön szórakoztató, hogy a regényben egyéb mesealakok is felbukkannak Chris Anderson (avagy Hans Christian Andersen) chatszobájában, így nyomon követhető a Kis Hableány, a Hercegnő és a Béka továbbá egy másik mese amire -elég nagy szégyen - nem ismertem rá.
Összefoglalva klassz kis mese, szívesen adom a nagy kamaszok, tinik, fiatalok, gyermeklelkű felnőttek kezébe.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat: Vörös pöttyös Könyvek
Oldalak száma: 266
Kiadás éve: 2010
Fordító: Farkas Veronika

Fülszöveg:
Szörnyeteg vagyok
Egy szörnyeteg. Nem farkas vagy medve, gorilla vagy kutya, hanem egy teljesen új faj, ami két lábon jár – egy karmos-agyaras teremtmény, akinek minden testrészét sűrű szőr fedi.
Azt hiszed, ez egy tündérmese? Nincs olyan szerencsém.
New York Cityben vagyunk. És a jelenről beszélek.
Nem baleset ért, és nem valami betegség támadott meg.
De örökre ilyen torz maradok, hacsak meg nem sikerül törnöm az átkot. Igen, az átkot, amit az irodalomórámra járó boszorkány bocsátott rám. Hogy miért változtatott szörnyeteggé, aki nappal elrejtőzik, éjszaka pedig az utcákon settenkedik?
Elárulom.
Elmesélem, milyen voltam Kyle Kingsburyként, olyasvalakiként, aki mindenki lenni szeretne, gazdagon, tökéletes külsővel és tökéletes élettel.
Utána elmesélem, hogy váltam tökéletesen… szörnyeteggé.
Akarod hallani? Mered hallani?

No comments:

Post a Comment