Saturday 22 September 2012

B.M. Grapes: Jóslatok hálójában

Szeretem a magyar szerzőket, így, természetesen elfogult vagyok. Szeretem, hogy annyi remek magyar író van, és ez ügyben határozottan csak támogatni tudom a Könyvmolyképző, valamint az Ulpius-ház kiadói tevékenységét.

A „Jóslatok hálójában” persze nem Magyarországon játszódik, de ez semmit nem von le az értékéből, mint ahogy az Alkonyatos motívumok, vagy a néhány túlbonyolított mondat sem. A történet egyben van. Izgalmas, a terjedelem ellenére végig fenntartja a körömrágást. Misztikus, de a túlmenedzselt vámpírok és angyalok helyett újfajta, sokkal egyedibb szörnyet teremt, és a titkot az utolsó fejezetekig megőrzi. A fejezeteket elválasztó jóslatok végig szilárdan tartják a történet ívét.
Szövegileg néhol nincs rendben, de ezt betudtam a szerző elsőkönyves mivoltának. Ha hajlandóak vagyunk túllépni azon, hogy vissza-visszatérnek frázisok, és nem gondolunk bele mélyebben abba, hogy tizenévesek időnként nem a koruknak megfelelően viselkednek, kifejezetten élvezhető, szórakoztató regény. Magam részéről első olvasatra megvettem, még akkor is, ha valószínűleg nem okoz komoly lelki vívódást a mondanivalója. Kíváncsian várom tehát, hogy mikor bukkan fel ismét a Mystica Mundi
Ajánlom minden kikapcsolódásra vágyó  misztikus irodalom rajongó figyelmére. 

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat: Vörös Pöttyös
Oldalak száma: 534
Kiadás éve: 2012 

Fülszöveg:

Egy napon a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek értesítőt. Rövidesen kiderül, hogy a hírek nem múltbéli, hanem a hamarosan bekövetkező eseményekre vonatkoznak. Egymás után furcsábbnál furcsább balesetek történnek, öröknek hitt kapcsolatok szakadnak meg, új és rejtélyes barátságok, szerelmek szövődnek. Ki írja a jövendöléseket és mit akar elérni velük? Ki lehet a sokat emlegetett, titokzatos JJ? Ki és miért akarja eltenni láb alól az idős matematika-tanárnőt? Mi köze a merényletsorozatnak egy különös, régi fényképhez?

No comments:

Post a Comment