Saturday 30 June 2012

Simone Elkeles: Tökéletes Kémia (Perfect Chemistry)

Ezt a könyvet nem magamtól találtam. Először, a minden honnét rám köszönő ajánlók, és lelkesedések tudatták, hogy van, aztán a könyvtáros gyerekek „akarom” kezdetű mondatai.
Nosza, gondoltam, elolvasom akkor magam is. Amikor persze, így állok neki egy könyvnek sokkal kritikusabban szemlélek, mint általában.
Mindjárt az első oldalakon a regény „Grease” benyomást keltett: könnyed romantikus történet a rosszfiú és a jókislány találkozásáról. Aztán rám ült valamiféle „Alkonyat” és „Újhold” hangulat, végül pedig, elő kellett kotorásznom a lassan rongyossá váló memóriámból, a „Veszélyes Kölykök” című film történetét. Ennek megfelelően ingadozott a hangulatom is, olvasás közben. A könnyed romantikus style lassan komollyá fordul, egyszerű nyári olvasmánynál kicsit több lesz a könyv.
Nem tudom kikerülni: jópofa a rengeteg spanyol szöveg, többé-kevésbé ki is következtethető a szövegkörnyezetből a mondanivaló, ha mégsem ott a szószedet, a káromkodás viszont feleslegesen sok. Még akkor is, ha ifjúsági olvasmány, vagy épp azért. Ettől függetlenül persze a tinilányok kedvenc olvasmánya lehet, de fiatal szívű felnőtt hölgyeknek sem rossz olvasmány.

Adatok:
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Sorozat: Vörös Pöttyös könyvek
Oldalak száma: 412
Kiadás éve: 2011
Fordító: Neset Adrienn

Fülszöveg:
Chicagó külvárosában, a Fairfield gimiben mindenki tudja, hogy a kerület északi és déli negyedeinek lakói között kibékíthetetlen ellentétek húzódnak. Így amikor a pomponlányok csapatkapitánya, Brittany Ellis mellé Alex Fuentest, egy helyi bűnbanda tagját osztják be tanulópárnak kémiaórán, az eredmény borítékolható: ezek ketten robbanékony egyveleget képeznek. A fiatalok egyike sem számol azonban egy meglepő kémiai reakcióval: a szerelemmel. Vajon sikerül-e legyőzniük saját előítéleteiket és családjuk, barátaik ellenszenvét a másik iránt? Sikerülhet-e a látszólag lehetetlen?

No comments:

Post a Comment