Saturday 3 December 2022

Angela Marsons: Gyilkos igazság

Vajon miért harcolsz, ha elértél már mindent?

A Heathcrest elitiskolába befolyásos szülők gyermekei nyerhetnek felvételt, és évente két szerencsés ösztöndíjas. A második világháború során létrehozott alapítványi intézményben jogászok, bakárok és orvosok gyermekei tanulnak. Az egyenruhák, szigorú szabályok, és kellőképpen komolyan vett tanórák világába látszólag könnyen átlátható rend uralkodik. Azonban a patinás iskolára baljós árnyat vet egy 13 éves lány öngyilkossága. Sadie Winters halála olyan események láncolatát indítja el, ami a sokat látott iskolafalak masszív tömbjét is megrengeti.

Ott, ahol a gyerekeknek a kiválónál is jobbnak kell lenni, ahol a szülőknek nem elég a szeretet, a tanároknak kevés a felkészültség, titkos társaságok, zárt láncú barátságok, és megtervezett szerelmek szövődnek. A kapcsolatok kusza hálója pedig úgy fut be mindent, mint a borostyán.

Kim Stone rendőrfelügyelő csapata véletlenül érkezik meg a helyszínre, de mire a halottkém végez már számtalan nyom tereli a rendőröket a gyilkosság felé. Egy gyerek öngyilkossága önmagában is elképesztő tragédia, de mi van ha valaki szándékosan ölte meg Sadie-t? Kiben lakik az a gonosz, aki képes végezni egy ártatlannak tűnő gyerekkel, és vajon a diákok közt kell-e keresni a tettest?

Kim ezúttal nemcsak a társait hívja segítségül, hanem a korábban, épp általa börtönbe jutatott, pszichopata bűnöző Dr. Alexandra Thorne véleményét is kikéri. És mire az apró részletekből felsejlik az igazság, az ára már olyan magas lesz, hogy azt senki sem szeretné megfizetni. Valakinek azonban mégis muszáj lesz.

A cselekmény gyorsan haladt előre, faltam az oldalakat, de néha szívesen lassítottam volna kicsit. Keveset kaptam a csapatból. Kevés magánéleti vonatkozást és csak egy nagyon szűk rálátást a nyomozók gondolatvilágára.

Kim, mint a csapat vezetője mindent megtesz, hogy korrekt és igazságos legyen, de talán pont ezért egy kicsit kívülálló is maradt. Érzelmileg egészen elhatárolódik az eseményektől, és emiatt nekem nehéz volt az ő személyiségét felépíteni magamban. Angela Marson alaposan megdolgoztatja az olvasót. Valódi rejtély, több szálon futó cselekmény, és igazi érzelmi hullámvasút ez a regény. Nekem az első könyvem az írónőtől. Nem éreztem ezt, hogy nehezebb megérteni a történetet, sem azt, hogy hiányoznak az előzmények, de kétségtelen, hogy visszafelé olvasva a sorozatot, már nem lesz ugyanaz, mintha most kezdeném. Ez a regény hozott egy olyan tudást, amire nem volt szükségem az előzmények ismerete nélkül. Emiatt kicsit sajnálom, hogy a 8. résszel kezdtem, és spoilereztem magamnak, de ettől függetlenül el fogom olvasni a többi részt is.

Adatok:
Kiadó: General Press Kiadó
Megjelenés: 2021.
Oldalszám: 328.
Fordította: Szabó István

Fülszöveg:
Amikor a kamasz Sadie Winter az iskolája tetejéről a mélybe veti magát, mindenki tudni véli, hogy öngyilkosságot követett el. Nem sokkal később azonban, amikor ugyanabban az iskolában egy fiú holttestére bukkannak, Kim Stone felügyelő számára már egyértelmű, hogy ezek nem tragikus balesetek. A csapatával a titkok nyomába ered, a rejtély szálai pedig az egyik tanárhoz vezetnek. Mielőtt azonban a nő bármit is felfedhetne mindabból, amit tud, őt is holtan találják. A nyomok alapján akár az sem zárható ki, hogy az egyik diák felelős a halálesetekért. A fiatalkorú elkövetők pszichéjének tanulmányozásakor Kim ismét kapcsolatba kerül az ősellenségével, dr. Alexandra Thorne-nal.

A könyv megvásárolható ezen a linken:https://generalpress.hu/index.php?action=konyv&id=139492152

No comments:

Post a Comment