Monday 26 December 2022

Budai Gina: Londoni ​idegenek (Vörös és kék 1.)

 -Előolvasás-


„Az élet teli van váratlan meglepetésekkel, akkor is, ha te írod a forgatókönyvet.”
A Sztojka nővérek együtt vágnak bele életük kalandjába, amikor Londonba költöznek. Álmaik városában azonban sokkal több meglepetés várja őket, mint amire számítottak.
Kensington visszafogott csillogásában hamar otthonra talál a két magyar lány, és életük gyorsan benépesül új ismerősökkel, kíváncsi szomszédokkal, és úgy tűnik a szerelem is bekopogtat hozzájuk.
A magabiztos, ragyogó kutyatenyésztő Zoe hamarosan élete legmakacsabb kihívásával néz szembe, míg a csendes, visszahúzódó írópalánta, Kate kénytelen lesz előcsalogatni magából a bátorságot, hogy kiléphessen a fényre.
Elég ok lehet a szerelem, hogy újra higgyünk a csodákban? Mi történik, ha a poszterek megelevenednek, és a tini lányok bálványa a küszöbünkön terem? Ha erősen hiszünk az álmokban, vajon valóra válnak?
Budai Gina lendületes regénye elhúzza az élet színfalait, hogy tanúi legyünk a szuperhősök kevésbé csillogó mindennapjainak, és két nem mindennapi lány főszereplővé válásának. Hiszen mindannyian sztárok vagyunk a saját történetünkben.

Egy szerelem, ami a mozivásznon kezdődik, és az életben folytatódik.

A romantikus sorozat első kötetében megismerhetjük a főszereplőket, Zoét és Kate-et. Mindketten ismerős, hétköznapi lányok a szomszédból, amolyan idegen ismerősök. Könnyű velük azonosulni, és velük álmodni. Zoe magabiztos, határozott fiatal nő, a múltjában egy sötét folttal ami megnehezíti számára a kapcsolatteremtést, míg a nővére olyannyira zárkózott, hogy csak feszítővassal lehet felnyitni a gondosan rétegezett páncélját. Pechjükre a londoni élet nem hagyja hogy elszigeteljék magukat. Megérkezik az ellentmondást nem tűrő önjelölt nagynéni, és a szomszéd fiúk, akik mindent elkövetnek, hogy kilépjenek a szerepükből. A két lány pedig elindul a változás útján.
A regény nem kifejezetten pörgős, mégis magával ragadott, a Sztojka lányok egy pillanat alatt megkedveltették magukat (persze Ben és Henry is), így könnyű volt velük tartani. Mégis néhol rázóssá vált ez az út. Zoé karakán jelleme többször is túl nyers volt számomra, Ben helyében valószínűleg már az első csörték egyikében feladom a harcot.
Kate sokkal simulékonyabb, kedvesebb lány volt, szerettem ahogy kiállt magáért, de néhol túl félénk volt a korához képest.
Henry és Ben igazi álompasik, bár teljesen eltérő személyiségek. Ugyan Henry a népszerűbb, nekem mégis Ben volt a kedvencem, ő sokkal árnyaltabb karakternek tűnik, ráadásul sokkal inkább szuperhős a valóságban.
A regény egyik éltető eleme a nyelvi humor. Sokszor mosolyodtam el egy-egy frappáns megfogalmazáson, sosem hallott szóösszetételen, és Zoé egyedi hangvételén. Friss, mai, mégis választékos.
A cselekmény időnként nagyon lelassult, és néhol bizonytalanná vált, mert fontos részletek maradtak takarásban. Említésszerűen jelenik meg Zoé múltja, ugyan tudjuk, hogy meghatározó, de nem tudni, mi történt korábban, keveset látunk a szereplők családi hátteréből, múltjából. Tudjuk, hogy Henry sztár, de hiányoznak a sztársággal kapcsolatos külsőségek, és azok a társadalmi ismertetőjegyek amik ma a felkapott filmszínészek életét kísérik. (Úgy mint rajongók, újságírók, nyilvánosság, ily módon Ben jelenléte sem feltétlenül indokolt.)
Remélem az összes kérdésemre megkapom a választ a sorozat következő részéből, mert kíváncsian várom a folytatást.

Adatok:

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2023.

Fülszöveg:

"Olvasmányos, ​remek, szórakoztató történet!
Nagyon várom a folytatást." – Könyvmolyok szerint a világ
Valósággá válhat a plátói szerelem?
Kate és Zoé Londonba költöznek, hogy tiszta lappal induljanak. A csodás főváros azonban sokkal több kalanddal várja a két testvért, mint amire valaha számítottak.
A csöndes és visszahúzódó Kate-nek minden bátorságára szüksége lesz, ha ki akar lépni a rivaldafénybe. A magabiztos és sugárzó Zoé múltja azonban titkokat rejt, de nem hagyja, hogy ez beárnyékolja új életét.
Henry Marshall, az ördögien jóképű, elismert angol színész a „véletlennek” köszönhetően Kate és Zoé szomszédja. Ben Baker pedig az ő, szintén lenyűgözően sármos testőre.
Henry és Ben személyében, a múltbéli csalódások után, a szomszédból kopogtat be a lányok életébe a nem várt szerelem. A testvérek legmélyebb érzései törnek a felszínre, hiába próbálják azokat elnyomni. Hiszen az igaz szerelmet és annak következményeit nem lehet elkerülni.
Budai Gina megtörtént eseményeken alapuló regénysorozata könnyedén magával ragadja az olvasót. A szereplők bőrébe bújhatunk, és együtt ülhetünk fel erre az érzelmi hullámvasútra.

A könyv megvásárolható ezen a linken: https://alomgyar.hu/konyv/londoni-idegenek

No comments:

Post a Comment