Tuesday 22 November 2022

L. J. Shen: A ​szörnyeteg (Bostoni bikák 3.)

A szörnyetegek nem az ágy alatt laknak, de az álmaidra vadásznak. …

Sam Brennan az egyik legrosszabb rémálom Bostonban. Érzéketlen, magabiztos, jégszívű, és nincsenek erkölcsi korlátai, sem félelmei. Megközelíthetetlen és érzéketlen. Rejtély, hogy gazdag és okos Aisling aki bárkit megkaphatna, miért épp őt akarja. Biztosan van némi önsorsrontás is az elérhetetlenségben rejlő kihívás mögött. Főként mert Sam soha nem rejti véka alá, hogy mit gondol a lányról és az érzelmeiről.  Vagy általában az érzelmekről.

Sam Brennan története valójában már a „Sparrow”-ban elkezdődik. Nemcsak a miatt, mert először kisfiúként ott találkozunk vele, hanem azért is, mert szülei és nevelőszülei élettörténete erősen befolyásolja a személyisége kialakulását. Sam szörnyetegeit elsőkét az anyja teremtette meg, de végsősoron ő maga nevelte fel és etette őket.

A Sparrow-ban megismert kíváncsi kisfiú árvaságon, drogokon és elhagyatottságon nevelt hidegszívű rosszfiúvá válik. Keményebb mint Troy Brennan és hidegebb mint Cillian Fitzpatrick.

Életétének néhány mozzanatát már felvillanásszerűen láttuk a sorozat előzményköteteiben is, de első ránézésre valahogy mégis kedvesebbnek tűnt, mint ahogy ez a regény bemutatja.

Aisling Fitzpatrick elsőrendű született mártír. Nem elég, hogy ő jelenti a családja gerincét, még azt is eltűri majd 30 évesen, hogy a családja férfitagjai akadályozzák a szerelmi életét. Így csak messziről csodálja a csodálatra amúgy teljesen méltatlan rosszfiút. A viszonzatlan szerelem összes mélységét megjárja, mígnem ráébred, hogy talán többet érdemel.

Az önmaga farkába harapó kígyó elvén működő Aisling abszolút fárasztó karakternek tűnik az elején, de szerencsére, mint később kiderül van gerince, valószínűleg erősebb tartással, mint bárki másnak a szereplők közül. Pedig olyan nevek vannak a stáblistában mint Sparrow Brennan vagy épp Cillian Fiztpartrick. Szóval erős jellemből sok van a regényben, és ahogy az lenni szokott nem is félnek beleszólni a főszereplők életébe, bár azért a cselekményt mégis Sam és Aisling alakítja elsősorban.

L. J. Shen emeli a tétet. Ebben a regényben már valódi vér is folyik. Ugyanakkor mégsem annyira megrázó, mint a „Vadító” vagy a „Vagány”. Sam nekem nagyon szimpatikus volt, amellett hogy egy tuskó, nem volt igazán kegyetlen, és viszonylag hamar felismerte, hogy mit érez.

A „Szörnyeteg” hamisítatlan maffiaregény, cselekményét tekintve talán a  legkeményebb Shen összes regénye közül de érzelmileg kevésbé fájdalmas. Ez a kötet szépen illeszkedik a „Boston Belles” sorozatba (még mindig azt hiszem, hogy a sorozatcím a 4 barátnő után a Bostoni Szépségek, a Bostoni Bikák helyett), sem a karaktertípusok, sem a cselekmény maga nem ugrik ki, de teljesen szerethető. A 4. résztől Emmabelle személyisége miatt teljesen mást várok, és nagyon-nagyon szeretném már most olvasni. Aki szereti L.J. Shen regényeit, vagy most kezd velük ismerkedni, és szívesen olvas a romantikus-erotikus kategóriában, szerintem szeretni fogja ezt a regényt is.

Adatok:

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2022.
Oldalszám: 480 oldal
Fordította: Ladányi Klára

Fülszöveg:

Talán mindig is az volt a sorsom, hogy beleszeressek egy szörnyetegbe. Míg a többi kisgyerek nem mert elaludni a szekrényében lakó, éles fogú rémtől, én alig vártam, hogy láthassam az enyémet. Szerettem volna megetetni, megszelídíteni, megérteni.
Most pedig itt az igazi fenevad.
Sam és én csak a sötétség leple alatt szerethetjük egymást. Amint a történetünk napvilágot lát, és lehull a lepel az igazságról, nekem kell véget vetnem az egésznek.
A nevem Aisling Fitzpatrick, és tartozom egy vallomással.
Nem Sam Brennan az egyetlen szörnyeteg ebben a történetben.
Az Amazon, USA Today és Washington Post bestsellerszerző, L. J. Shen most sem hagyja cserben rajongóit. A Bostoni bikák-sorozat harmadik kötete egy olyan tiltott és túlfűtött kapcsolatot tár az olvasók elé, amely biztosan elnyeri az erotikus-romantikus regények szerelmeseinek tetszését.

A könyv megvásárolható ezen a linken: https://alomgyar.hu/konyv/a-szornyeteg

No comments:

Post a Comment