Tuesday 25 April 2023

Maddison Michaels: A ​megsebzett úrnő (Szentek & Szélhámosok 3.)

A „Megsebzett úrnő” a „Szentek és Szélhámosok” széria legkomolyabb része. Messziről indult hódító útjára Maddison Michaels történelmi romantikus sorozata, amit az Álomgyár kiadó hozott el Magyarországra. A könnyed hangvételű, vicces és laza "Gyalázatos herceg" után az "Érzéketlen gróf" inkább kalandregénynek tűnt, ez pedig egy érzelmes utazás a viktoriánus Anglia sötét oldalára. Három regény, három különböző stílus, és egymással kapcsolatban álló főszereplők. Tulajdonképpen csomagban szállította a szerző az izgalmat, a kalandot, az érzelmeket, és minden olyat ami a történelmi romantikus kategória tág határaiba belefér. Emiatt minden rész egyedi, egymáshoz alig hasonlítható, tudja azt, amit a legtöbb sorozat nem, hiszen folyamatosan megújul.

„A megsebzett grófnő” Skócia kies vidékeire visz, ahol az első részben megismert Sophie barátnője Connie azaz Constance Campbell nyomát követjük. Az angol grófnő egy nagyhatalmú skót herceg feleségeként megtapasztal mindent, amit senkinek nem lenne szabad megtapasztalnia sohasem egy párkapcsolatban. Verbális és fizikális bántalmazás, elnyomás, hatalomgyakorlás, féltékenység töri össze a házasságról szőtt álmait, míg végül egy kiüresedett életben találja magát.

Ám amikor a férje meghal, Connie a várható megkönnyebbülés helyett új veszélyekkel néz szembe, hiszen gyilkossággal vádolják, és a rendőrségen túl mások is a nyomába erednek. Ebben a helyzetben egy gyermekkori ismerős az időközben orvossá lett skót Alec McGuiness siet a segítségére. Ez az a kiindulási pont, ahonnét a történet elindul, hogy aztán számos csavarral a két főszereplő megoldjon egy bűntényt, és elűzze azokat a démonokat, amelyek mindkettőjük életében jelen vannak.

Az izgalmas felütés kalandos útra viszi a hercegnét és Alecet. Bár a regény ezúttal valóban az érzelmekre helyezi a hangsúlyt, azt a háttértörténet egy nagyon érdekes nyomozás, melynek során több csontváz is előkerül, ráadásul semmi sem az, aminek látszik. Ezért a romantikus bűnügyi regények kedvelőinek is őszintén ajánlom a regényt.

Ami miatt nekem különleges ez a regény, az Skócia. Kevés történet szól a skót nemességről. A klánok által felszabdalt skót felföld egy olyan időszakába visz a könyv, amely már az angolokkal való kiegyezés előtere. Ahol a családok már csak hidegháborút vívnak, élnek még a régi hagyományok, de már ott az európai civilizáció is a hideg kőfalak közt. Ahol a jól szituált nemesek néha szoknyát öltenek, és hangjuk még mindig bezengi a teret. Minden amit Skóciáról hiszünk benne van ebben a regényben. Ahogy sok minden más is.
Adatok:

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2023.
Oldalszám: 480 oldal
Fordította: Farkas Melinda

Fülszöveg:
Kaphat ​második esélyt a szív?
Constance Campbell, Kilmaine hercegnéje valamikor hitt abban, hogy csak egy hercegre van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen – ám rá kell jönnie, hogy a férje igazi szörnyeteg. Az összetört és vigasztalhatatlan nő álarc mögé rejti nyomorúságát… még gyerekkori barátja, Alec előtt is szerepet játszik.
Dr. Alec McGuiness újra Skóciában találja magát, ahol azt a nőt kell megvizsgálnia, akinek egykor szívét ígérte. Miután Connie sok-sok évvel ezelőtt visszautasította, jól tudja, szerény orvosi keresetéből nem tud megfelelő életet biztosítani a nő számára. De amikor Kilmaine hercegét hidegvérrel meggyilkolják, és a hercegnét gyanúsítják, Alec rádöbben, hogy mindenáron meg kell védenie egykori szerelmét azoktól, akik rá akarják kenni a gyilkosságot.
Szökés közben Connie átéli azt a szabadságot, amiről korábban csak álmodott, majd váratlanul vonzódni kezd a férfihoz, aki oltalma alá vette. De ha sikerül is kivívniuk a szabadságát és tisztázni a nevét, vajon Constance képes lesz újra kitárni a lelkét valakinek?

Maddison Michaels, a Ruby Awards díjas szerző két érzelmileg sebzett ember szívbe markoló szerelmi történetét meséli el ebben a regényében, ahol a tőle már megszokott ármányban és fordulatokban sem lesz hiány.

A könyv megvásárolható ezen a linken: Álomgyár webáruház

No comments:

Post a Comment