Wednesday 8 March 2023

Maddison Michaels: Az ​érzéketlen gróf (Szentek & Szélhámosok 2.)

Maddison Michaels „Szentek és Szélhámosok” sorozatának első része a "Gyalázatos herceg" nagyon jó sorozatkezdésnek bizonyult. Kíváncsian vártam a második részt, de azért arra számítottam, hogy tipikus módon, kevesebb lesz ez a kötet, mint az első.  Nos, félre a sztereotípiákkal! Maddison Michaels felülmúlta önmagát.

Az „Érzéketlen gróf” semmilyen szempontból nem nevezhető tipikusnak. Számomra inkább egy kincsvadász kalandregény, de ettől még bőven belefér, a jóval tágabb romantikus történelmi regény kategóriába is.

Brianna Penderley félig olasz, félig angol származású kiasszony, aki a kor hagyományaival makacsul dacolva, változatos kalandokba keveredik. Nagybátyja, a Brit Hadügyminisztérium hírszerzésének vezetője gyakorta küldi a megmentésre Daniel Wolcottot, a híresen rideg, és kiszámítható Thorton grófot.

Egy itáliai utazás azonban túl messzire vezet. Brianna öröksége váratlan, és megdöbbentő helyzeteket eredményez, amelyekben egy idő után, egyedül Daniel tűnik biztos pontnak.

A történet kifejezetten mozgalmas. A főhősök egyik váratlan helyzetből esnek a másikba, de közben a cselekmény mindvégig tartja az ívet, teljesen logikus és jól felépített pályán mozogva. A narráció több szemszöget mutat meg, Daniel és Brianna perspektíváján túl a többi szereplő is „szót kap” igaz nem ténylegesen mert az elbeszélés E/3 nézőpontú. Így betekintést nyerhetünk Brianna múltjába, az unokatestvére Travis kalandjaiba, valamint egy gyilkos elméjébe is.

 A kincskeresésen és a múlt felgöngyölítésén túl az olasz maffia módszereit is megismerjük (legalábbis részben), valamint több gyilkosság szemtanújává válunk, így tulajdonképpen a regény egy ponton túl krimivé is válik.

Az érdekessége a történetnek, hogy bár számtalan mozgalmas eseményből áll, mindvégig romantikus tud maradni. Nagyon szexi úgy, hogy igazából nincs is benne ágyjelenet. A szereplők közt végig izzik a levegő, de a főhősnő olaszos temperamentuma és a gróf angol hidegvére számos érzelmi összecsapást is eredményez.

Mindeközben bejárjuk az olasz városállamok csodás vidékeit, megismerkedünk sok egyedi, a korra jellemző társadalmi viszonnyal, pl. az olasz örökösödési szokásokkal, a maffia korai éveinek módszereivel, a helyi népek életformájával, és az angol hírszerzés 19. századi titkaival, valamint egy vizigót király legendájával. Emiatt a regény nagyon impulzív, folyamatosan fenntartotta az érdeklődésem, és az egyik legjobb, amit a történelmi romantikus kategóriában olvastam.

Az egyetlen, ami nem tetszett maximálisan, az a vége. Valahogy a történet feloldása nekem nem illett Daniel karakteréhez, és kicsit átcsapott a valószínűtlenül romantikus régiókba. Ugyanakkor ez nem volt teljesen stílusidegen, ezért valószínűleg csak én fanyalgok rajta.

Ha hasonlítgatni szeretném regényt valamihez, azt mondanám, hogy az Amanda Quick rajongóknak feltétlenül ajánlom, a témaválasztásuk miatt, ugyanakkor sokkal összetettebb és izgalmasabb a történet.

Adatok:

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2022.
Oldalszám: 480 oldal
Fordította: Farkas Melinda

Fülszöveg:
Te ​leszel a megmentőm?
Brianna Penderley mindig veszélyes helyzetekbe keveredik, főleg akkor, ha a régészet iránti szenvedélyéről van szó. Nápoly szívében szánalmas olasztudásának köszönhetően véletlenül két férfi jegyese lesz egyszerre. Nem más, mint Daniel Wolcott, Thornton grófja siet a segítségére. Az egyetlen férfi, aki valaha felkavarta az érzéseit.
Daniel élete nagy részében szigorúan uralkodott az érzelmein. Eltökélte, hogy nem lesz olyan kicsapongó, mint az apja volt. Ellenben amikor mentora unokahúgát kell megmentenie, aki szinte vonzza a bajt, a személyének pedig a szöges ellentéte, nehezére esik eltitkolnia a nő iránti vonzalmát.
Amikor a helyzetük rosszról rémesre fordul, Daniel és Brianna veszedelmes kalandba sodródik. Közös erővel kellene kikeveredniük a bajból, azonban nem segít, hogy folyton izzó szenvedéllyel marják egymást.
A Ruby Awards díjas Maddison Michaels ezen kötetében a túlfűtött érzelmeké és az izgalmaké a főszerep. Vajon milyen jövőt tartogat egy tűzrőlpattant lánynak és egy megközelíthetetlen arisztokratának a románca?

A könyv megvásárolható ezen a linken: Álomgyár webáruház

No comments:

Post a Comment